Veho Olari - Espoo

Korjaamon saneeraus toiminnan lomassa

Vehon Olarin toimipiste Espoossa saneerattiin modulaarisesti kahdessa osassa. Aikataulusta ei voitu tinkiä ja lopputuloksen piti vastata mielikuvaa modernista ja siististä korjaamosta.

Olarin korjaamon remontissa haluttiin uudistaa korjaamo vastaamaan nykyhetkeä. Ilmeen piti olla yhtenäinen, siisti sekä täyttää Mercedes-Benzin asettamat vaatimukset. Saneeraus toteutettiin kahdessa osassa noin kahdessa kuukaudessa. Ensimmäisen puolen ollessa työn alla toisella puolella korjaamotoiminta jatkui normaalisti.

“Saneeraus oli mittava kilpailutus ja Diagno keräsi eniten pisteitä. Esiin nousi erityisesti suunnittelun taso ja kuinka tosissaan siihen suhtauduttiin. Kun projekti alkoi, suunnitelmat vietiin läpi keskustellen, joka myös sitoutti meitä asiakkaana”, kehuu Veho Olarin korjaamopäällikkö Jari Hellman.

 ”Kun projekti alkoi, suunnitelmat vietiin läpi keskustellen, joka myös sitoutti meitä asiakkaana.”

Veho Olari Kaksivaiheinen remontti vaati logistiikassa tarkkuutta.
Veho Olari
Veho Olari Yhtenäinen ilme huomioitiin seinän maalauksesta lähtien.
Veho Olari

Hyvä lopputulos tiukassa aikataulussa

Mercedeksen asettama standardi huoltamolle vaati muun muassa sen, että asiakastiloista on näkymä korjaamon puolelle. Siisteys on myös nykypäivän korjaamon peruspilari työntekijöiden viihtyvyyden ja työturvallisuuden kannalta.

“Kahdessa osassa toteutettu remontti jätti käytännössä neljä viikkoa työaikaa per puoli. Diagno hoiti oman osuutensa mallikkaasti ja heidän osuutensa oli valmis melkein viikon etuajassa. Tärkeimpänä asiana pidän sitä, että saimme aikataulussa sen mitä tilasimme, hinnalla mitä sovittiin, Hellman sanoo.

“Saimme aikataulussa sen mitä tilasimme, hinnalla mitä sovittiin.”

Suunnittelussa kaksivaiheinen toteutus vaati erityistä tarkkuutta. Logistisesti materiaalit piti varastoida ja kuljettaa kohteeseen oikeassa järjestyksessä, jotta työmaalla ei tarvinnut säilyttää seuraavan osion kalusteita. Myös ohjeet kalusteiden kasaukseen piti olla tarkat, jotta esimerkiksi kaapistot saatiin liitettyä toisiinsa. Siisteys ja tilan yhtenäinen sisustus olivat suunnittelun kulmakivet. Jotta haluttu ilme saavutettaisiin, myös korjaamon seinät maalattiin.

 “Hanke otettiin Diagnolla vastaan ammattimaisella otteella ja asiat, jotka tarjoukseen liitettiin olivat todella laadukkaita. Tarpeemme käytiin läpi tarkasti ja suunnitelmia muutettiin sekä tarkennettiin projektin edetessä”, Hellman kehuu.

 

Veho Olari
Veho Olari

Haluatko kuulla lisää Diagnon korjaamosuunnittelusta, tai kaipaatteko näkemystä ja ratkaisuja omaan korjaamohankkeeseenne? Ota yhteyttä projektimyyntiimme!