Vamia ammattiopisto - Vaasa

Moderni korjaamo ammattikoulun uusiin tiloihin

Noin 90 opiskelijan autopuoli Vaasan Vamiassa sai uudet tilat, jotka ottavat huomioon modernin korjaamon tarpeet sekä opiskelijoiden ja henkilökunnan viihtyvyyden. Alueella on pulaa autoalan osaajista.

Vamia on toinen kahdesta kaksikielisestä ammattioppilaitoksesta Suomessa. Vamia palvelee noin 5000:ttä opiskelijaa vuodessa. Uudessa ATM-hallissa opiskelee noin 300 auto-, talonrakennus- ja maanrakennusalan opiskelijaa.

Uuden kampuksen autopuolen suunnittelussa täytyi ottaa huomioon opetuksen tarpeet. Tilan toimiessa myös korjaamona, käytännön toteutus tehtiin perinteisen korjaamon näkökulmasta.

“Kaupunki asetti uusiin tiloihin vaatimuksen muunneltavuudesta, joka koski muun muassa nostimia. Lisäksi tiloista haluttiin avarat ja valoisat viihtyvyyden lisäämiseksi. Diagnon toimittamat laitteet istuvat siistiin lopputulokseen hyvin”, kertoo Vamia Vaasan opettaja Teemu Mäenpää.

”Tiloista haluttiin avarat ja valoisat viihtyvyyden lisäämiseksi. Diagnon toimittamat laitteet istuvat siistiin lopputulokseen hyvin

Vamia John Bean ja Ahcon rengashuoltolinjastoa

Jatkoa hyvälle yhteistyölle

Diagno toimitti oppilaitokselle muun muassa nostimet, jarru- ja iskunvaimennus testiradan, rengashuoltolaitteet sekä pakokaasujen mittalaitteet. Työkalut tehtiin visuaalisesti yhtenäisiksi ja niiden asemointia suunniteltiin tarkasti. Autopuolen henkilöstölle annetaan myös laitekoulutusta, jotta uudet laitteet saadaan sujuvasti opetuskäyttöön.

“Yksityiskohtainen suunnittelu tapahtui rivakasti ja sitä oli helppo työstää yhdessä Diagnon porukan kanssa. Läpikäydyt piirustukset olivat tarkkoja ja sovitettiin sujuvasti arkkitehdin suunnitelmiin. Yhteistyötä on ollut Diagnon kanssa aiemminkin, mutta tämä projekti tiivisti sitä entisestään. Aikataulut pitivät ja muuttuviin suunnitelmiin mukauduttiin tarpeen vaatiessa”, Mäenpää sanoo.

“Läpikäydyt piirustukset olivat tarkkoja ja sovitettiin sujuvasti arkkitehdin suunnitelmiin.”

Vamia Asennus suoritettiin tarkasti uudessa rakennuksessa, lattiat suojattuina.
Vamia Valmis halli palvelee opiskelijoita ja opettajia vuosia eteenpäin.

Nykyaikaiset tilat tulevaisuuden ammattilaisille

Vaasan alueella on valtava tarve autopuolen osaajista, joten Vamian autoalan koulutus on tulevaisuuden kannalta tärkeässä asemassa. Sähköistyvä liikenne tuo oman lisänsä opetukseen, ja tähänkin kehitettiin Diagnon kanssa ratkaisu.

“Kehitimme Diagnon kanssa oman erillisen tilan sähköautojen korjauksille sekä tilat yritysyhteistöille ja tulevaisuuden koulutuksille”, Mäenpää kehuu.

Tilassa on otettu jo etukäteen huomioon tulevien korkeajänniteakuilla varustettujen ajoneuvojen parissa työskentely.

Vamia Yleiskuvaa päähallista

Haluatko kuulla lisää Diagnon korjaamosuunnittelusta, tai kaipaatteko näkemystä ja ratkaisuja omaan korjaamohankkeeseenne? Ota yhteyttä projektimyyntiimme!