SCC – Sports Car Center Tampere (Lempäälä)

Moderni korjaamo vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin

Tampereen Lempäälään avatun SCC - Sports Car Centerin uuden toimipisteen korjaamotilasta haluttiin siisti, tyylikäs ja toimiva. Toteutuksessa panostettiin tasokkaisiin laitevalintoihin ja haettiin ratkaisuja, jotka palvelevat nykyaikaista korjaamoa sekä vastaavat myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Kesällä 2023 SCC - Sports Car Center avasi uuden toimipisteen Tampereelle. Kyseessä oli uudisrakennus, johon haluttiin toteuttaa automyynnin lisäksi hyvät tilat huoltopalveluille. Tavoitteena oli tarjota asiakkaille täyden palvelun autotalo.

”Kumppanina Diagno on tuttu meille jo pitkältä ajalta, joten oli luontevaa kääntyä korjaamosuunnittelussa Diagnon puoleen. Yhdessä Diagnon kanssa lähdimme pohtimaan mitä nykypäivän autokorjaamo on, mitä se on esimerkiksi 10 vuoden kuluttua – ja mitä me haluamme. Meille oli tärkeää panostaa laadukkaisiin laitteisiin ja testereihin, sekä luoda tilasta nykyaikainen, siisti ja toimiva”, kertoo Sports Car Centerin jälkimarkkinointijohtaja Lauri Pulla.

”Lähdimme pohtimaan, mitä nykypäivän autokorjaamo on, mitä se on esimerkiksi 10 vuoden kuluttua – ja mitä me haluamme.”

Laadukkaat laitteet ja korkeatasoiset tekniset ratkaisut

Korjaamotila haluttiin suunnitella moderniksi ja nykyaikaiseksi sekä vastaamaan paitsi tämän päivän, myös tulevaisuuden tarpeisiin. Jatkossa tarve esimerkiksi sähköautojen korjauksille kasvaa.

”Tilajärjestelyt vaativat uudenlaista ajattelua. Esimerkiksi autojen sähköistymiseen liittyvät laitteet olivat tärkeää saada lähelle auton keulaa. Myös nosturivalinnoissa piti löytää ratkaisuja, joilla on valmius korjata myös täyssähköautojen akkuja. Tilaan tarvittiin nosturit, joilla voidaan nostaa kevyempien autojen lisäksi painavampia ajoneuvoja ja ympärille asennettiin korkeajännitetöitä varten katosta laskeutuvat suojaverhot. Oli tärkeää huomioida myös työturvallisuus korkeajänniteajoneuvojen kannalta. Haluamme, että korjaamotilan suunnittelu on niin pitkälle viety, että asentajalle kaikki tarvittava on käden ulottuvilla ja myös korkeajänniteajoneuvojen korjauksiin on hyvät ja turvalliset puitteet”, Pulla kertoo.

SCC - Sports Car Center Tampereella panostetaan paljon myös erikoisvarustelutuotteisiin, joten muidenkin laitteiden on oltava korkeatasoisia ja Diagno palveli myös tämän suhteen. Tilat ja tekniset ratkaisut suunniteltiin Volvo-korjaamon standardien mukaisesti. Erityisesti selkeät sekä siistit tilat ovat elintärkeintä Volvo Omamekaanikko konseptin osalta. Omamekaanikko palvelu tarkoittaa sitä, että asiakas itse asioi suoraan mekaanikon kanssa korjaamohallissa.

Korjaamolla huolletaan myös muita merkkejä, joten ratkaisujen oli palveltava monipuolisesti myös niitä. Toisaalta asiakaskunnassa on paljon ammattiautoilijoita, joten tilaratkaisujen oli mahdollistettava, että esimerkiksi taksien tai raskaampien ajoneuvojenkin on helppo tulla, ja ympärillä on autoilijoille hyvät fasiliteetit.

Sports Car Center 3

Jokaisella asentajalla on työpiste, jossa kaikki tarvittava on lähellä. Turhaa liikkumista korjaamohallissa voidaan välttää, ja tila on siisti ja miellyttävä myös asiakkaille.


Sports Car Center 4
Sports Car Center rakennusvaihe

Rakennusvaiheessa toteutettiin ensin kattoon ja seinille tulevat elementit, jotta lattiatila pysyi mahdollisimman vapaana ja tila siistinä myös toteutuksen aikana.


Sports Car Center 2

Siisti ja toimiva korjaamotila palvelee niin asiakkaita kuin asentajiakin

Perinteisesti korjaamohalleissa on ollut paljon tolppia ja lattiatilaa täyttäviä johtoja, sekä laitteita ja koneita. Tästä haluttiin eroon ja korjaamotilasta pyrittiin suunnittelemaan mahdollisimman siisti ja toimiva. SCC - Sports Car Center Tampereen huoltotilassa liikkuu myös asiakkaita, ja asentajat hoitavat myös työn vastaanottoa sekä luovutusta. Tämä oli huomioitava tilan suunnittelussa.

”Tila toteutettiin niin, että hallissa on jokaiselle asentajalle omat työpisteet, ja seiniin on integroitu kaikki tarpeellinen, kuten työkalupakki, tietokoneet ja tulostimet. Käytännössä asentajan on mahdollista tuottaa kaikki työ alusta loppuun omalla paikallaan. Tila suunniteltiin niin, että kokonaisuus pysyy jatkuvasti mahdollisimman siistinä ja turhaa liikkumista hallissa voidaan välttää. Hallissa on myös suuri digitaalinen kosketusnäyttö, johon on mahdollista lähettää esimerkiksi tiedostoja, se toimii apuna työskentelyssä ja sisäisessä viestinnässä esimerkiksi viikkopalavereissa”, kuvailee Pulla

Kaikki tarvittava lähellä – ja poissa silmistä

Jotta tilasta saatiin siisti ja toimiva, toteutettiin korjaamotilaan kevyt väliseinä. Sen taakse saatiin työkaluja ja korjaamokalusteita, jotka on oltava lähettyvillä, mutta pysyvät näin poissa näkyvistä. Kokonaisuus haluttiin pitää siistinä ja rauhallisena, ja pyrittiin välttämään, ettei tilassa olisi mitään ylimääräistä irtotavaraa.

”Ihan alusta asti mietimme, miten tilasta saataisiin sellainen, että siitä näkee, että tila on suunniteltu ajatuksella. Korjaamohallista haluttiin todella siisti ja toimiva – ja tässä onnistuttiin valtavan hienosti ”, iloitsee Pulla.

Hyvää palautetta korjaamon siisteydestä ja hienosta toteutuksesta on tullut myös asiakkailta. ”Asiakkaatkin ovat olleet yllättyneitä korjaamon siisteydestä ja tasokkaasta toteutuksesta. Kokonaisuus on todella laadukas ja ammattimainen, kun kaikki turha on nostettu pois lattiatasosta ja näkyvistä – työnteon kannalta kaikki oleellinen on kuitenkin helposti saatavilla”, kertoo Pulla.

Vahva ymmärrys korjaamojen tarpeista tuotti toimivan ja tyylikkään lopputuloksen

Projekti sujui kaiken kaikkiaan mallikkaasti ja lopputulos vastasi tavoitteita. ”Diagno on erittäin hyvämaineinen toimija ja aiemmasta kokemuksestamme on aina lunastanut sen, mitä on luvattu. Niin myös tässä projektissa. Saimme Diagnolta hyviä ratkaisuehdotuksia ja näkemystä, jolla kokonaisuudesta muodostui todella toimiva ja tyylikäs. Diagno vastaa myös valtaosasta merkkikoulutuksiamme, joten heillä on ymmärrys myös eri automerkkien vaateista, ja ne osattiin huomioida suunnittelussa hienosti”, Pulla kiittelee.

SCC - Sports Car Center Tampere

Haluatko kuulla lisää Diagnon korjaamosuunnittelusta, tai kaipaatteko näkemystä ja ratkaisuja omaan korjaamohankkeeseenne? Ota yhteyttä projektimyyntiimme!