Rinta-Joupin Autoliike Kempele – Caravan-huolto

Rinta-Joupin Autoliike Oy Kempele

Tehokkaat neliöt korjaamolle tiiviissä yhteistyössä

Caravan-huollon uudet tilat saneerattiin varastosta korjaamoksi, joka vastaa suurten ajoneuvojen ja vaunujen tarpeisiin.
Tilasta piti saada tehokas ja ovilta nostimille tuli olla esteetön sekä suora kulkuyhteys.

Kempeleen Rinta-Joupin Caravan-huollon uudet tilat vaativat mittavan saneerauksen ennen kuin korjaamotoiminta pystyttiin aloittamaan. Lattiat piti kaivaa auki lähes koko pinta-alaltaan, jotta tilaan saatiin asennettua tekniikan vaatimat putket ja viemäröinnit nostimia varten. Tarkka suunnittelu oli avain toimivaan korjaamoon sekä aikataulussa pysymiseen.

“Diagno oli meille tuttu jo entuudestaan – he ovat muun muassa toimittaneet meille nostimia. Nyt kyseessä oli suuri saneeraus, jossa varastotila muunnettiin korjaamoksi. Haasteena oli aikataulupaineen lisäksi mittavat muutokset esimerkiksi lattiaan. Suunnittelussa piti huomioida erityisesti suurten vaunujen ja autojen vaatimukset, jotta työt eivät tulisi toistensa eteen”, kertoo Kempeleen Rinta-Joupin Autoliikkeen huoltopäällikkö Kimmo Pernu. 

”Suunnittelussa piti huomioida erityisesti suurten vaunujen ja autojen vaatimukset, jotta työt eivät tulisi toistensa eteen.”

Pitkäjänteinen suunnittelu kaikkia osapuolia kuunnellen

Korjaamoksi muunnettavassa tilassa oli projektin alussa vain kaksi nosto-ovea ja muutoksen aikana saatiin yksi ovi lisää. Nostimet sijoitettiin viuhkamaisesti, jotta ovilta voi ajaa suoraan nostimelle ilman kääntymistä. Suunnittelu piti toteuttaa huolellisesti, kuitenkaan aikatauluja unohtamatta.

“Suunnitteluprosessista pitää antaa kiitos, koska ammattitaitoiseen suunnitteluun panostettiin ja siinä kuultiin sekä meidän että rakennusyrityksen edustajia. Vaihtoehtoja käytiin läpi kärsivällisesti ja meitä kuunneltiin. Oli tärkeää saada suunnitelma, joka mahdollisti tilan potentiaalin hyödyntämisen maksimaalisesti”, Pernu sanoo.

“Vaihtoehtoja käytiin läpi kärsivällisesti ja meitä kuunneltiin.”

Tilaan saatiin mahtumaan seitsemän nostinta sekä jarrutesteri läpiajokaistalle sisätiloihin. Suuretkin tilat käyvät nopeasti ahtaiksi, kun korjattavat ajoneuvot sekä vaunut ovat kookkaita. Suunnittelussa piti tehokkaiden neliöiden lisäksi huomioida korjaustöiden sujuvuus, kuten mahdollisuus katteiden irroitukseen sekä työkalujen oikea sijainti.

 

Rinta-Joupin autoliike Oy Caravan huolto Rakennusvaiheessa lattia kaivettiin auki lähes kokonaan, jotta nostimet saatiin asennettua halutulla tavalla.
Rinta-Joupin autoliike Oy Caravan huolto Suurien ajoneuvojen nostimet asennettiin siten että nostimelle voidaan ajaa suoraan ilman ramppeja.

Hyvä suunnittelu kantaa pitkälle käytäntöön

Nyt yli vuoden käytössä ollut korjaamo on osoittautunut toimivaksi. Kaikkea ei suunnittelussakaan voida ottaa huomioon, mutta hyvä suunnitelma antaa myöden tehdä muutoksia myös käyttöönoton jälkeen. “Toiminnan alettua pyörimään toden teolla, jotkin työkalut ovat hakeneet paikkaansa. Toimiva pohjaratkaisu antaa myöden hienosäädölle, kun käytäntö näytti suunnitelmasta poikkeavan tarpeen”, Pernu lisää.

Tehokkaat neliöt ja tarpeen tullen mukautuva korjaamo saatiin valmiiksi tiukasta aikataulusta huolimatta. Hyvä suunnittelu mahdollisti nopean asennuksen,
ja toiminnan aloitus ei viivästynyt. Pandemian vaikutukset toimituksiin saatiin selätettyä Diagnon hyvällä varautumisella sekä omalla varastolla. Myös Diagnon suunnittelijoiden kokemus ennakoinnista osoittautui tärkeäksi toimitusvarmuuden kannalta. 

“Suunnittelu toteutettiin hyvässä symbioosissa meitä kuunnellen. Missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että yritetään päästä mahdollisimman helpolla. Kaikki projektin osa-alueet tehtiin kunnolla”, Pernu kehuu.

 

Rinta-Joupin autoliike Oy Caravan huolto Isot ajoneuvot vaativat hieman erilaiset työkalut päästäkseen kohteisiin käsiksi.
Rinta-Joupin autoliike Oy Caravan huolto Tehokkaat neliöt, joissa on tilaa myös purkaa vaunujen ja autojen katteet.

Haluatko kuulla lisää Diagnon korjaamosuunnittelusta, tai kaipaatteko näkemystä ja ratkaisuja omaan korjaamohankkeeseenne? Ota yhteyttä projektimyyntiimme!