Diagno Finland osti Pohjolan Laitehuollon

01.02.2021

Yrityskauppa synnytti uuden markkinajohtajan

Yrityskauppa loi korjaamoille täysin uudenlaisen ja kokonaisvaltaisen palveluntarjonnan, jossa yhdistyvät Diagno Finlandin laajentuva laitetarjonta, ylivoimainen koulutus- ja tekniikkaosaaminen, sekä Pohjolan Laitehuollon ja Diagnon yhteisvoimin muodostama valtakunnan kattavin korjaamolaitehuolto ja -kalibrointi. Rakentuva kokonaisuus on osa Örum-konsernia.

Maanantaina 1.2.2021 vahvistuneessa kaupassa Diagno Finland Oy ja Pohjolan Laitehuolto Oy muodostavat yhdessä markkinan johtavan toimijan. Vuonna 2019 tasaisesti kasvanut, valtakunnallisia laitehuoltoja tarjoava, Pohjolan Laitehuolto saavutti 3,7M euron liikevaihdon. Vastaavasti laitteisiin, koulutukseen ja tekniseen tukeen sekä huoltopalveluihin keskittynyt Diagno saavutti vuonna 2019 liikevaihdoksi 7,1M euroa.

Pohjolan Laitehuolto on vuonna 1990 perustettu kempeleläinen korjaamolaitteiden huoltoa ja asennusta harjoittava yritys, joka myy, huoltaa, kalibroi, asentaa ja tarkistaa laajasti eri laitteita, kuten autokorjaamolaitteita, nosto-ovia ja kompressoreita. Asiakaskunta koostuu pääasiassa öljy-yhtiöistä, ajoneuvohuoltoon ja -korjaukseen erikoistuneista yrityksistä, katsastuskonttoreista ja rengasliikkeistä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Kempeleellä Pohjois-Suomessa, minkä lisäksi toimipisteitä on myös Tuusulassa, Turussa, Tampereella, Seinäjoella, Ylivieskassa, Keminmaalla ja Rovaniemellä. Pohjolan Laitehuollon toimitusjohtajana on toiminut vuodesta 2005 lähtien Risto Pöykkö.

- Diagnon laitemaahantuonti ja korkeatasoinen koulutus yhdessä Pohjolan Laitehuollon joustavan palvelun ja monimerkkiosaamisen kanssa luovat ylivoimaisen menestyjän tällä alalla. Korjaamojen näkökulmasta tämä tarkoittaa, että varsinaisten palveluiden rasitteena olevat oheiskulut, kuten matkat ja rahdit, vähenevät, palvelu nopeutuu ja monipuolistuu ja kaikilla asiakkailla on mahdollisuus saada kattavat elinkaaripalvelut, Pöykkö perustelee.

Korjaamojen tuotantoympäristön kehittyessä jatkuvasti korostuvat muun muassa integroitumisen ja verkostoitumisen tarve sekä digitaalisen ohjelmistohuollon roolin kasvu mekaanisen rinnalla. Ajoneuvojen monimutkaistuessa myös autonvalmistajien standardit kehittyvät ja tätä myöten korjaamoiden osaamisvaatimukset. Toisin sanoen, liiketoiminta- ja tietämysjärjestelmät kytkeytyvät teknisiin järjestelmiin.

- Diagno on kasvanut kannattavasti ja tavoitteemme on markkinajohtajuus kaikilla liiketoiminta-alueillamme. Olemme tunnistaneet asiakastarpeen laitehuoltopalveluidemme laajentamiseen ja kattamaan kaikki korjaamolaitemerkit koko Suomen alueella. Pohjolan Laitehuolto on hyvämaineinen yhtiö, jonka kanssa olemme tehneet tiivistä yhteistyötä jo pitkään, joten voimavarojemme yhdistäminen oli looginen askel, jolla muodostamme Diagnosta markkinajohtajan korjaamolaitealalle, kiittelee Diagno Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä.

Yrityskaupan taustalla on siis pitkään jatkunut, tuloksellinen ja laadukas yhteistyö, jonka synergiset edut ovat kiistattomat.

  • Molempien toiminta perustuu vahvaan tekniseen ammattitaitoon ja haluun palvella asiakkaita laadukkaasti. Perheomisteisten yritysten kulttuurit ovat siis lähellä toisiaan, ja yhdessä on mahdollisuus oppia ja kehittää toimintaa vahvasti eteenpäin, kiteyttää Örum Oy Ab:n toimitusjohtaja, Anu Ora.
  • Jatkossa pystymme palvelemaan asiakkaita läpi Suomen, johtavan huoltoverkostomme, laajan korjaamolaitetarjontamme ja teknisten palveluidemme avulla.

Lataa tiedote tästä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Juha Seppälä
toimitusjohtaja
Diagno Finland Oy
+358 50 502 2915
juha.seppala@diagno.fi

Diagno.fi
Pohjolanlaitehuolto.fi
Orum.fi
Diagno Finland Oy on Espoossa toimiva korjaamopalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys. Diagno tarjoaa korjaamolaitteet autokorjaamoille, katsastusasemille sekä ajoneuvoalan oppilaitoksille. Palveluihin kuuluvat korjaamon suunnittelupalvelut, autotekniikan ja diagnostiikan koulutuspalvelut sekä valtakunnallinen korjaamolaitehuolto.

Örum on palvellut jo lähes 100 vuoden ajan vankalla ammattitaidolla vapaita jälkimarkkinoita auton varaosissa – ja nyt myös korjaamopalveluissa. Örumin edustamia tuotteita myyvät hyvin varustetut auto- ja varaosaliikkeet ympäri Suomen. Hyötyajoneuvojen osalta tärkeitä asiakasryhmiä ovat myös kotimainen perävaunu- ja muu ajoneuvoteollisuus. Kuluttaja-asiakkaita palvelevat kaikissa autohuoltoasioissa Autoasi- ja Autonomi-korjaamot kautta maan. Örum Groupiin kuuluvat Suomessa toimivat Turvata Oy Ab ja Diagno Finland Oy sekä Virossa toimiva Mercantile AS.


08.03.2021Edulliset Saksalaiset ATT-Nussbaum-nostimet Diagnolla
01.02.2021Diagno Finland osti Pohjolan Laitehuollon
12.11.2019Diagno mukana Suomen Vahvimmat -listalla
24.10.2019Bosch-diagnostiikkaa oppilaitoksille
12.10.2019Uudet Mondoldo Ferron rengaskoneet saapuneet varastoon
01.07.2019Diagno Kauppalehden Menestyjät 2019 -listalla
24.04.2019GYS-POWERDUCTION Induktiokuumentimet ja GYSFLASH akkuvaraajat Diagnon valikoimiin
07.11.2018NRGkick - mobiili latausyksikkö sähköautojen lataamiseen
06.04.2018SATL-seminaarit nyt kalenterissa
10.01.2018Suomen Autoteknillinen Liitto ja Diagno laajaan yhteistyöhön autoalan koulutuksista

Siirry arkistoon »